Skip to Content

Olymp Trade: Ulasan Broker dan Pendapat Pedagang

regulation
Dikawal selia oleh FinaCom
region
Menerima pedagang dari Malaysia
rating
4.4
/ 5
Rating: 7
Ulasan: 14
bonus
Bonus pada deposit
pertama
Daftar dalam masa 10:00 minit dan terima hadiah
Setelah ditubuhkan pada tahun 2014, Olymp Trade adalah wakil generasi kedua broker opsyen binari yang patut diberi perhatian; dengan fokus kepada satu produk dan kebolehgunaan platform perdagangannya, Olymp berjaya mencipta penyelesaian perdagangan yang mudah tetapi hebat, membolehkan ia berkembang maju di pentas antarabangsa. Baca ulasan penuh
Syarat-syarat perdagangan
Aset boleh niaga:
Keuntungan opsyen:
Deposit minimum:
Jumlah minimum perdagangan:
30
sehingga 80%
$10
$1
Akaun demo:
Pendaftaran dalam talian:
Sokongan panggilan:
Sokongan perbualan:
ya
ya
+35722007136
ya
Aset boleh niaga:
30
Keuntungan opsyen:
sehingga 80%
Deposit minimum:
$10
Jumlah minimum perdagangan:
$1
Akaun demo:
ya
Pendaftaran dalam talian:
ya
Sokongan panggilan:
+35722007136
Sokongan perbualan:
ya
Deposit dan Pengeluaran
a_webmoneyb_visac_mastercardd_bankf_skrillg_neteller
Ulasan Olymp Trade
Rating broker: 4.0 / 5

1. Maklumat Umum

Olymp Trade adalah broker binari baru yang bercita-cita tinggi, ia menggabungkan amalan terbaik industri dan pendekatan inovatif untuk menubuhkan satu tahap kualiti perkhidmatan yang baru. Pedagang baru dan pedagang profesional yang berpengalaman boleh mencuba platformnya kerana ia menawarkan akaun demo yang boleh digunakan bersama akaun sebenar secara serentak, serta alat yang banyak untuk menganalisis dan meningkatkan pemahaman anda mengenai pasaran.

Di antara kelebihan broker ini adalah jumlah deposit minimum yang dikurangkan, pendidikan interaktif, analisis dari pedagang profesional serta keberkesanan operasi khidmat sokongan. Meletakkan kualiti sebagai pemacu, OlympTrade.com telah mengumumkan visinya sebagai memberi sumbangan kepada pembangunan pasaran antarabangsa opsyen binari.

2. Kelebihan dan Kekurangan

Deposit minimum yang rendah: anda boleh menambah nilai akaun perdagangan serendah 10$ atau 10€. Jumlah minimum perdagangan juga tidak tinggi – 1$/1€.

Akaun demo: satu kelebihan buat pedagang baru. Berbeza dari kebanyakan broker lain, di sini anda boleh menggunakan akaun demo bersama-sama dengan akaun sebenar serta menggunakan pautan khas untuk beralih antara dua akaun tersebut. Setiap pedagang boleh bereksperimen dengan 10,000 “dolar-demo” untuk membangunkan kemahiran mereka dan menguji strategi perdagangan.

Platform perdagangan yang unik: Olymptrade telah membangunkan platform perdagangan proprietari yang memberi kelancaran operasi dan kemungkinan untuk melaksanakan fungsi-fungsi tambahan bergantung kepada keperluan pelanggan.

Ketersediaan maklumat pendidikan: broker menyediakan peluang untuk mempelajari pelajaran perdagangan secara percuma, melayari analisis pasaran dan mengakses isyarat perdagangan untuk melaksanakan analisis mendalam.

Pengawasan kawal selia: Olymptrade dikawal selia oleh FRRMC (Pusat Pengawalan Hubungan Pasaran Kewangan), nombor rujukan 0395AAVv0074, memastikan kebolehpercayaan platform perdagangan dan memberikan kliennya manfaat seperti penyelesaian pertikaian undang-undang dan pampasan deposit jika berlaku pelanggaran oleh broker.

Bonus selamat datang: sehingga 50% bonus disediakan untuk deposit pertama, bergantung kepada jumlah deposit. Bonus boleh digunakan untuk menerima keuntungan tambahan – dan ia tidak boleh dikeluarkan.

Pengeluaran percuma: syarikat tidak mengenakan bayaran yuran pengeluaran.

Tiada aplikasi untuk Windows: buat masa ini, broker menyediakan versi mudah alih platform perdagangan yang boleh diakses dari mana-mana pelayar web. Aplikasi mudah alih persendirian untuk Android dan iOS disediakan, akan tetapi aplikasi komprehensif untuk Windows masih belum diumumkan.

3. Terma Perdagangan

Olymp Trade menyediakan kliennya dengan pelbagai jenis aset yang boleh didagangkan: 8 pasangan mata wang berserta komoditi, indeks, saham individu dan indeks bitcoin. Broker menawarkan opsyen binari klasik “beli/jual” dengan masa tamat tempoh bermula dari satu minit sehingga tiga jam. Anda boleh mula berdagang dari serendah $10, dan jumlah perdagangan terendah adalah $1, di mana ia membolehkan percubaan dan pembelajaran dengan peningkatan baki perdagangan secara beransur-ansur.

4. Aset yang Boleh Didagangkan

Klien Olymp Trade boleh berdagang mata wang berikut dalam kombinasinya yang paling popular: EUR / USD / RUB / AUD / CAD / CHF / GBP / JPY; emas, perak dan minyak juga disediakan. Tambahan lagi, syarikat menawarkan perdagangan dalam indeks saham utama seperti Dow Jones, DAX, S&P 500 dan Nasdaq; akhir sekali, para pedagang boleh memilih dari pelbagai jenis saham syarikat individu termasuk Apple, IBM, Microsoft, Coca-Cola, Facebook dan syarikat multinasional yang lain. Meskipun bilangan aset tersedia adalah sederhana, broker telah meliputi kebanyakan permintaan perdagangan dengan menampilkan semua aset yang penting. Selain yang dinyatakan di atas, Olymp Trade juga menawarkan perdagangan bitcoin 24/7.

5. Platform Perdagangan

Seperti yang dinyatakan di atas, platform perdagangan Olymp telah dibangunkan oleh kumpulan pengaturcaraan syarikat ini sendiri, memudahkan pembetulan dalaman dan pemindaan serta pelaksanaan kemas kini teknikal. Broker menawarkan aplikasi mudah alih iOS dan Android, dan platform versi pelayar juga disesuaikan untuk mana-mana resolusi skrin, membolehkan platform perdagangan digunakan pada telefon pintar dan tablet tanpa kesulitan.

Olymp Trade fokus kepada satu alat perdagangan – opsyen klasik “beli/jual”; platform menawarkan 8 terma yang distandardkan dengan tempoh paling lama iaitu 3 jam dan paling singkat 1 minit; para pedagang juga boleh menetapkan rangka masa mereka sendiri. Sehubungan dengan ini, platform masih boleh dianggap agak minimalis disebabkan pilihan alat dan aset yang sederhana, namun demikian, fakta yang sama berserta tahap kebolehgunaan yang tinggi menjadikan ia satu pilihan menarik bagi pedagang baru.

Dalam kes perdagangan yang menguntungkan, peratus keuntungan adalah berbeza-beza antara 10-80%, bergantung kepada aset dan situasi pasaran semasa seperti ketidakstabilan. Selepas perdagangan yang rugi, satu tetingkap kecil akan muncul, memberi cadangan untuk pergi ke bahagian pendidikan atau menyesuaikan diri dengan isyarat automatik semasa. Di bahagian kiri skrin perdagangan Olymp, satu indikator boleh ditemui dengan kedudukan semasa pedagang yang lain, yang mungkin boleh digunakan sebagai isyarat perdagangan yang berlainan. Pengguna dibenarkan untuk membatalkan perdagangan sehingga ¾ tempoh aktif satu opsyen.

Antara muka perdagangan adalah mudah, kemas tersusun dan mudah difahami, namun ia kekurangan faktor “wau” yang mungkin dapat menarik pedagang berpengalaman; manakala pedagang baru akan mendapati ia adalah satu pengenalan berpotensi untuk ke dunia perdagangan opsyen binari.

6. Akaun, Deposit dan Pengeluaran

Pada masa ini, broker menawarkan satu jenis akaun dengan deposit minimum serendah $10/€10, dengan bonus pendaftaran sehingga 50% dari jumlah deposit. Bonus itu tidak boleh dikeluarkan dan bermaksud sebagai leveraj tambahan yang boleh membantu meningkatkan keuntungan – yang seterusnya akan menjadi milik pedagang dan boleh dikeluarkan menggunakan prosedur normal. Tanpa mengira jumlah yang didepositkan, semua klien disediakan dengan bahan pendidikan serta analisis pasaran dan ulasan yang disusun oleh pedagang-pedagang profesional.

Membuka akaun dengan Olymp Trade tidak mengambil masa lebih dari 10 minit; di laman utama broker, klik pada butang “Buka Akaun” dan taipkan maklumat peribadi berikut: nama pertama dan nama keluarga, e-mel dan nombor telefon; tetingkap yang sama akan membolehkan anda memilih antara akaun USD dan EUR.

Kaedah-kaedah berikut boleh digunakan untuk menambah dan mengeluarkan dana di Olymp Trade: kad bank Visa dan MasterCard, Neteller, Skrill, dan dompet elektronik yang lain. Prosedur pengeluaran agak cepat dan mudah berbanding kebanyakan broker opsyen binari yang lain.

7. Perdagangan Demo

Tidak seperti kebanyakan broker lain, Olymp Trade memberi peluang kepada kliennya untuk menerokai platform tanpa membuat deposit wang sebenar, dengan menggunakan akaun demo. Selepas menyelesaikan pendaftaran, anda akan mendapat akaun maya bernilai $10,000 dengan sebut harga yang sama dan tiada had fungsi. Satu-satunya perbezaan di antara akaun demo dan sebenar adalah dana maya tidak boleh ditukar menjadi wang sebenar, dan untuk memulakan perdagangan sebenar, anda perlu membuat deposit sebenar.

Selepas anda menambah dana ke akaun sebenar, akaun demo anda tidak akan hilang, bermakna anda masih boleh menggunakannya untuk menguji strategi perdagangan yang baru pada bila-bila masa. Namun, anda perlu ingat bahawa akaun demo tidak boleh diisi semula, cth. anda tidak akan dapat set semula wang maya jika baki akaun demo anda kosong.

8. Pendidikan Pedagang

Olymp Trade menyediakan satu set lengkap bahan pembelajaran untuk kliennya - pedagang baru dan profesional. Di halaman utama, anda boleh melihat pautan ke dua bahagian – “Pendidikan” dan “Analisis”. Sebelumnya, syarikat menawarkan video dengan maklumat praktikal, glosari, bahagian Soalan Lazim serta buku elektronik yang ditulis oleh penganalisis syarikat. Selain itu, syarikat juga mengadakan webinar secara tetap yang menawarkan maklumat praktikal tambahan dan peluang untuk bertanya kepada pedagang profesional. Bahagian “Analisis” mengandungi carta langsung dengan indikator dan analisis lanjutan opsyen, satu kalendar ekonomi dengan isyarat dari portal data Investing.com serta analisis pasaran yang terkini.

9. Perlukah Saya Memilih Olymp Trade?

Disebabkan pelbagai rangka masa dan fokusnya yang minimalis, platform perdagangan ini adalah pilihan menarik untuk pedagang baru membangunkan kemahiran mereka dan menggunakan pengetahuan teori dalam kedua-dua analisis teknikal dan fundamental.

Secara umumnya, broker telah menyediakan asas yang kukuh untuk pedagang baru bertemu dengan seni perdagangan kewangan; tahap kualiti yang boleh dilihat dalam setiap aspek aktiviti syarikat berpotensi untuk menjadikan Olymp Trade sebuah peneraju dalam pasaran opsyen binari.

Mula berdagang ›

Ulasan tentang Olymp Trade

Komen tentang Olymp Trade
( 14 )
Rating pengguna: 4.4 / 5

Komen: 14

 1. avatar
  hafizan bin abdul haling
  30/11/2017

  bolehkah bagi saya nombor akaun untuk saya melabur dalam olymp trade ini?kerana saya tiada master card,atau seumpama cara memasukkan duit ke akaun untuk aktif berdagang.

  • avatar
   Khairul
   16/12/2017

   Pakai debit card pun boleh bro asalkan didalam ada duitnya…

 2. avatar
  Saing
  15/01/2018

  Kenapa sya punya akaun terus menurun dari yg diposit

 3. avatar
  Roslan abdu
  09/03/2018

  Tuan ,menggenai deposit dlm olymp trade saya tida ada master cad cuma yg ada kad atm…persolaan nya bagai mana saya hendak
  Mendeposet dlm pelaburan olymptrade sadangkan tiada akaun utk saya bank in ke akaun olymptrade.

 4. avatar
  roni
  14/03/2018

  msalam ,mun pakai debit card mok transfer kemana..

 5. avatar
  Adam
  16/03/2018

  Bolehkah saya deposit hanya melalui kad atm bank?

 6. avatar
  Feei72
  28/03/2018

  slm. bole kah kita buat auto trade

 7. avatar
  Lenn
  02/04/2018

  Keuntungan akan automatik masuk akaun bank/debit card atau ada prosedur pengeluaran tertentu?
  Thank you

 8. avatar
  Mahmud
  03/04/2018

  Nak masuk duit dan nak keluar duit bagaimana caranya,

 9. avatar
  Fauzi
  18/04/2018

  Paling menarik n ok

 10. avatar
  Stanley
  02/06/2018

  Sya mencari rakan Utk belajar lebih lanjut

 11. avatar
  Abbas
  03/08/2018

  Ada ke yang kt jb…nk belajar

 12. avatar
  Shahrul anuwar bin hassan
  04/08/2018

  Apakah jaminan boleh menguntungkan kita?

 13. avatar
  Azizah
  05/08/2018

  Bolih x sya mngunakn kad atm Bsn..selain dari kad bank yg lain??

Tinggalkan komen